27. októbra 2015

POMARANČ

Pomaranče obsahujú vyššiu koncentráciu vitamínu C. Vitamín C zabranuje poškodeniu volnými radikálmi, redukuje závažné zápalové stavy organizmu napríklad Astma, artróza, a reumatoidná artritída. Vláknina v pomarančoch […]
27. októbra 2015

KOKOS

Najlepšie na používaní kokosu je, že neobsahuje žiaden pridaný cholesterol, ako potraviny živočíšneho pôvodu. Zvyšuje tvorbu zdravého cholesterolu a prináša aminokyseliny, vitamíny, minerály a ďalšie živiny. […]
27. októbra 2015

ORECHY

Ak si namiesto nezdravých sladkostí namiešate zmes rôznych orechov, akými sú mandle, lieskovce, arašidy, kešu oriešky, para orechy, vlašské orechy a mnohé ďalšie… Tak si doprajete […]
27. októbra 2015

MANGO

Mango vždy zaženie chuť na sladké, neskutočné ovocie! 🙂 Bohatosť manga na menované vitamíny (A, B, C, E) a minerály (zinok, meď, mangán, draslík, horčík) z […]
27. októbra 2015

BANÁN

Význam pre zdravie: pomáha ľahšie znášať abstinenčné príznaky z nedostatku nikotínu podporuje pokojný spánok, dobrú náladu a pohodu (obsahuje serotonín, ale aj stimuluje tvorbu serotonínu) prispieva […]
27. októbra 2015

CHIA SEMIAČKA

Semiačka Chia sa získavajú z rastliny menom Šalvia Hispánska. Táto rastlina pochádza z Mexika. Má rada teplo a je navyše aj mrazu odolná. Semienka CHIA sú zafarbené buď na […]
27. októbra 2015

ČUČORIEDKY

Ak vás bolia po náročnom tréningu svaly, skúste viac konzumovať potraviny, ktoré redukujú bolesť. lné vitamínu C a iných antioxidantov. Tmavofialové guľôčky vám posilnia zrak, pomáhajú […]
27. októbra 2015

AVOKÁDO

Význam pre zdravie: Vďaka vysokej koncentrácii špeciálneho druhu sacharidu (manoheptulózy), pomáha avokádo (pri pravidelnej konzumácii) znižovať v krvi obsah cukru, zabezpečujúc zároveň potrebnú výživu nervových a […]