Potrebujeme:

1kg hovädzie mäso (najlepšie s menším obsahom tuku, my sme použili falošnú sviečkovú)

140g paradajkové pyré

100g hrášok

100g šampiňóny

2 PL mletej červenej papriky

1 PL horčice

1 veľká cibuľa

1 olivového oleja

oregáno, tymián, soľ, korenie, kmín

chilli / kajenské korenie

 

príloha:

batáty (podľa potreby)

batatyhovadzie1

Postup:

Na olivovom oleji si dozlatista osmažíme na jemno nakrájanú cibuľku. Pridáme na rezance nakrájané hovädzie mäso a necháme ho postupne zatiahnuť (na vysokej teplote). Keď už máme mäso zatiahnuté, znížime teplotu a pridáme všetky zvyšné ingrediencie (pyré, papriku, horčicu, tymián, oregano, soľ, korenie, kmín, cajenské korenie). Nakoniec mäso zalejeme najlepšie hovädzím vývarom, ale postačí aj vriaca voda. Na dusenie sme použili tlakový hrniec, v ktorom sa mäsko po 1,5 hodine bude rozpadávať. Ak nemáš tlakový hrniec, doba dusenia môže byť aj dvojnásobná. Necháme už len chvíľku prevrieť a môžeme podávať 🙂 Ako prílohu sme tentokrát zvolili varené batáty, ale čato ich striedame aj za ryžu.

Je ťažké určiť, koľko porcií nam z tohto jedla vznikne, pretože každý si pravdepodobne naloží takú porciu, akú potrebuje do kalorického príjmu. Obaja si približne vážime hmotnosť mäsa aj prílohy.

Toto jedlo môžeš zaradiť na obed i na večeru 🙂 Podávaj s čerstvou zeleninkou, najlepšie z domácej záhradky.

nutričné hodnoty 100g celé jedlo
Kcal 129 1767
Bielkoviny 16 216.8
Sacharidy 3 41
Tuky 6 82

Nutričné hodnoty sú bez prílohy. Ak si budeš dávať k mäsku batáty alebo ryžu, je potrebné nutričné hodnoty prirátať.

 

Komentáre

komentárov