Tak ako som vám sľubila nahadzujem vám celý postup pečenia aj s vylepšovákmi sem !

V recepte, ktorý som si našla na internete píšu cviklu kúpiť, uvariť, ošúpať a ….. NIE! Kľudne baby kúpte buď v obchodnej sieti Lidl alebo Billa(nenašla som ju tam často) pasterizovanú cviklu balenú, ktorá má presne 500g , ktorých je potrebných do koláča. Ušetrí vám to neskutočne veľa práce, neporiadku, energie , času. Taktiež namiesto klasického sladidla odporúčam MOJMEDIK alebo trstinový cukor. A namiesto kravského masla som použila maslo GHEE , je ľahšie stráviteľne, mámnoho vitamínov a minerálov a nezaťažuje organizmus ako bežné maslo.

Verím , že svoj výtvor mi pošleš aspoň na fotke a pochváliš sa mi ako ti to šlo 🙂 Prajem krásne pečenie.

POTREBUJEME:

  • 500g cvikly
  • 100g masla GHEE
  • 300g čokolády na varenie
  • 4 vajíčka
  • 2 PL KAKAA
  • 50g hladkej múky
  • 200g trstinového cukru ( ak použijete med , skúste si kontrolovať konzistenciu a sladkosť)

NA OZDOBENIE:

Použila som horkú čokoládu

 

  • ponorný mixér
  • šľahací mixér
  • sitko
  • misku
  • hrniec
  • váhu
  • vymiešávatko

 

 

 

POSTUP:

Do stredného hrnca som si dala roztopiť 100g masla, kým sa mi roztápalo otvorila som si cviklu z vákum a nakrájala na malé kocky, ktoré som ponorným mixérom rozmixovala na hladkú hmotu.

Následne som cviklu pridala do roztopeného masla a a na pomalom miernom stupni som premiešavala kým sa mi to nespojilo a hmota nebola teplá. Polámanu čokoládu som následne dala do teplej cvikly s maslom a nechala postupne roztápať. Kým som mala minútku-dve aby sa čokoláda dôkladne roztopila, výšľahala som si vajíčka s trtinovým cukrom do peny , objedm sa mi minimálne zdvojnásobil.

 

Následne premiešavam cviklovú hmotu a do krásnej hladkej konzistencie  a pomaličky som prilievala do vajíčkovej peny a premiešavala.  Na záver pridáme preosiatu múku s kakaom. Premiešame opäť do hladka.

Na plech si vystrieme papier na pečenie a celú zmes vylejeme. Následne pečieme na 170 stupňoch 30 minút a brownie je hotové.

PS: plech som použila klasický, ale určite radšej použite užší a vyšší

Prajem vám dobrú chuť. Pre akékoľvek info a nejasnosti sa mi kľudne ozvite. Teším sa na vaše koláčiky.

Komentáre

komentárov