Doba prípravy: 20-25 minút

Čo budeme potrebovať na 4 porcie?

  • 2 stredne veľké cvikly
  • 1 vajíčko
  • 4 lyžice pohánkovej,ryžovej múky
  • 6 lyžíc kvalitného mlieka
  • morskú/himalájsku soľ
  • mleté čierne korenie – vynecháme, ak robíme recept pre deti
  • trošičku kokosového oleja

Na plnku:

  • 200 g ricotty
  • 100 g mäkkého čerstvého kozieho syra
  • 1 malý strúčik cesnaku
  • morskú/himalájsku soľ
  • mleté čierne korenie

Ako budeme postupovať?

Cviklu uvaríme a necháme vychladnúť. (Odporúčame pripraviť deň vopred, prípadne ja som použila vakuovanú bežne dostupnú predvarenú cviklu.) Do mixéra vložíme nadrobno nakrájané kúsky cvikly a rozmixujeme ich na pyré.

Pridáme vajíčko, múku a mlieko a opäť premixujeme. Cesto ochutíme soľou a korením. Môžeme použiť aj rôzne bylinky (tymian, oregano či sušenú bazalku).

Na rozohriatu panvicu dáme pár kvapiek kokosového oleja. Lyžicou budeme tvoriť lievančeky. Cesto by malo byť nadýchané a troška hustejšie, nie však veľmi.  Lievance opekáme z každej strany asi 3 minútky.

7. Plnku pripravíme zmiešaním ricotty, kozieho syra a prelisovaného cesnaku. Dochutíme soľou a korením.

8. Podávame s jarnou cibuľkou alebo pažítkou .

Komentáre

komentárov