Hrušky a čokoláda, ver, že to je dosť dobrá kombinácia! Jednoduchý a nízkokalorický koláčik, v ktorom využiješ tohtoročnú úrodu hrušiek. Ideálne sú mäkšie zrelé, pretože sú sladšie a sú perfektné na rozmixovanie (v ceste potrebujeme hruškové pyré). Proteín môžeš aj vynechať (bude tak bez laktózy), no nezabudni ho lepšie dosladiť. Veľmi chutný je s kopčekom jogurtu preliaty čokoládou, takže to určite skús.

INGREDIENCIE

75 g celozrnnej špaldovej múky
50 g mletých ovsených vločiek (ovsenej múky)
1 odmerka vanilkového proteínu (25 g)
15 g kakaa
2 vajíčka
300 g zrelých hrušiek
25 g čokolády
100 ml vody
stévia (ľubovoľné sladidlo) podľa chuti
1 ČL kypriaceho prášku

 

 

POSTUP

Múky zmiešame s proteínom, kakaom, kypriacim práškom a stéviou. Hrušky ošúpeme a nakrájame na kocky. Približne polovicu hrušiek rozmixujeme tyčovým mixérom na pyré a pridáme ho k suchým ingredienciám. Ďalej pridáme vajíčka, vodu a dôkladne premiešame. Na záver primiešame čokoládu a hrušky nakrájané na kocky. Cesto vlejeme do tortovej formy (priemer 20 cm) a pečieme približne 30 minút pri teplote 180°C. Podávame ideálne s kopčekom jogurtu a roztopenou čokoládou.

 

 

 

 

 

Inšpirovali sme sa skvelím FITCLANOM: http://fitclan.sk/recepty/uzasny-hruskovo-cokoladovy-kolac-rozvonia-cely-byt-a-zachuti-kazdemu-recept/

Komentáre

komentárov