Doba prípravy: 1 hodina

Čo budeme potrebovať na 6 porcií?

Na cesto:

  • 3 jablká
  • 300 ml vody
  • 1 vajíčko
  • 200 g špaldovej hladkej múky
  • olej na potretie panvice
  • domáci lekvár podľa chuti (cca 150 g)

Na posypanie:

  • 3 lyžice trstinového cukru
  • mletú škoricu
  • 30 g rozpusteného kvalitného masla 

Ako budeme postupovať?

1. Jablká ošúpeme, nakrájame na kocky a vložíme do mixéra. Pridáme 100 ml vody a rozmixujeme do hladka.

2. Rozmixované jablká vylejeme do misy. Pridáme vajíčko, múku, a zvyšných 200 ml vody.

3. Všetko spolu dobre premiešame.

4. Na panvici rozohrejeme kvapku oleja a z pripraveného cesta robíme palacinky. (Pozor, palacinky sú hrubšie a jemnejšie, ako sme zvyknutí. Treba byť pri pečení trpezlivý.)

5. Každú palacinku opečieme z oboch strán a hneď natrieme s domácim lekvárom a stočíme.

6. Takto pripravíme všetky palacinky.

7. Z daného množstva cesta by malo vyjsť 8 ks palaciniek.

8. Ďalej pripravíme oválnu zapekaciu misu o rozmere 17 x 24 cm, ktorú vytrieme maslom.

9. Každú palacinku rozkrojíme na kusy tak vysoké, ako vysoká je zapekacia misa.

10. Palacinky ukladáme postupne vertikálne do zapekacej misy, kým nie je plná.

11. Takto pripravené palacinky posypeme trstinovým cukrom, škoricou a polejeme roztopeným maslom.

12. Zapekaciu misu s palacinkami vložíme do rozohriatej rúry na 200°C a zapekáme cca 15 minút.

13. Zapečené palacinky vyberieme z rúry a môžeme podávať.

zapekané palacinky

Komentáre

komentárov