POTREBUJEME:

  • 200 g mletého maku zmiešame so 4 vaječnými žĺtkami,
  • 250 g jemneho nízkotučného tvarohu,
  • 300 g nastrúhaných jabĺk,
  • 2 polievkovými lyžicami sladidla,
  • jednej čajovej lyžičky vanilkovej arómy
  • nastrúhanej kôry z jedného citróna.

 

POSTUP:

Zvlášť v miske vyšľaháme zo 4 vaječných bielkov a štipkou soli tuhý sneh, ktorý postupne primiešavame do makovej hmoty, nakoniec ako posledné tam ešte primiešame 1 čajovú lyžičku prášku do pečiva a celé to vylejeme do formy, ktorú pred tým môžeme vymastiť trochou masla. Pečieme 40-50 minút pri 170 stupňoch Celzia. Na vrch som použila roztopenú horkú čokoládu a roztopenú bielku čokoládu sladenú stéviou.
.
.
Makronutrienty na celý koláč.:
1738 kcal.
133,4 g sacharidov
103,8 g tuku
89,9 g bielkovin

Komentáre

komentárov