Doba prípravy: 20 minút

Čo budeme potrebovať na 4 porcie?

  • 4 lyžice olivového oleja
  • 500 g kvalitných kuracích pŕs
  • morskú/himalájsku soľ
  • grilovacie korenie podľa chuti
  • 4 väčšie hrušky
  • 150 ml suchého bieleho vína
  • 2 lyžičky trstinového cukru
  • 1 lyžicu kvalitného masla
  • čerstvý rozmarín

 

kura s hruskami

Ako budeme postupovať?

1. Na väčšej panvici rozohrejeme olivový olej.

2. Medzitým si nakrájame kuracie prsia na tenké plátky, osolíme a okoreníme ich z každej strany

3. Pridáme ich na panvicu, kde už máme horúci olej a opečieme z jednej strany 4 minúty.

4. Zatiaľ si nakrájame hrušky na plátky.

5. Otočíme prsia na druhú stranu a na panvicu pridáme aj nakrájané hrušky.

6. Pridáme biele víno a necháme odpariť alkohol, to je cca ďalšie 4 minúty.

7. Do zmesi pridáme trstinový cukor, vtedy sa nám vytvorí čosi ako sirup.

8. Na koniec už len pridáme maslo a necháme omáčku troška zhustnúť (2-3 minúty).

9. Ozdobíme troškou rozmarínu a podávame s uvareným kuskusom.

TIP: Namiesto hrušiek môžeme použiť aj jablká, prípadne použiť kombináciu oboch. Na spestrenie môžme pridať aj hrozienka alebo sušené brusnice.

Komentáre

komentárov