Taliansko…. čo vás ako prvé napadne? Nás rozhodne pláž, “siesta”, cestoviny, pizza, espresso !

V taliansku je krásne , že sa držia pravidla : V jednoduchosti je krása . A tak vám predstavím jednoduchý recept na prípravu aj na ingrediencie 🙂

Doba prípravy: 40 minút

Budeme potrebovať na 2 porcie    

  • 300 g zelenej špargle
  • 200 g celozrnných talianskych cestovín TAGLIATELLE
  • 100 g kvalitného masla
  • čerstvé bylinky (napr. rozmarín, oregano, tymián)
  • 50 g strúhaného syru Grada Padano
  • morskú/himalájsku soľ
  • mleté čierne korenie
  • 4 lyžice vody, v ktorej sa cestoviny varili

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Postup

1. Špargľu umyjeme a nakrájame. V hrnci dáme zovrieť vodu a špargľu vložíme do hrnca na naparovanie, alebo sitka a varíme v pare cca 10 minút. Záleží na tom, ako máte radi zeleninu, ja som špargľu robila naskus.

2. V inom hrnci dáme zovrieť vodu na cestoviny. Vodu dobre osolíme a cestoviny uvaríme podľa návodu.

3. Keď máme cestoviny a špargľu hotovú, v panvici rozohrejeme maslo, pridáme bylinky, cestoviny, špargľu a 4 lyžice vody, v ktorej sa cestoviny varili.

4. Dochutíme soľou, čiernym korením a posypeme syrom.

5. Všetko spolu dobre premiešame a môžeme podávať.

 

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt tumblr asparagus with tagliatelle

 

Komentáre

komentárov