Potrebujeme:

cesto:

  • 250g hladkej špaldovej múky
  • 70g kvalitného masla
  • 2 vajcia
  • štipka soli
  • 1 PL práškovej stévie
  • plnka:
  • 250g jemný tvaroh
  • 2PL práškovej stévie
  • 1 žĺtko
  • slivky / iné ovocie

 

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt plum galette

 

Postup:

  1. Maslo roztopíme a necháme vychladnúť. Vychladnuté maslo zmiešame spolu so všetkými surovinami na cesto. Ručne premiesime a vyvalkáme veľký kruh.
  2. Tvaroh, žĺtko a stéviu zmiešame dokopy a rozotrieme na stred vyvalkaného cesta. Od okrajov necháme cca 3-5cm prázdne miesto, ktoré nám slúži na zahnutie galetky. Navrch poukladáme nakrájané slivky alebo iné ovocie a galetku zahneme.
  3. Pred pečením potrieme vajíčkom a dáme piecť na 180°C cca 30-35min.

 

 

Komentáre

komentárov