Potrebujeme: (20cm forma)

Korpus:

100g ovsené vločky

100g zmes orechov

1PL kakao

voda

Plnka:

500g hladký odtučnený tvaroh

500g ricotta

150g grécky jogurt

4 vajcia

4 PL citrónová šťava

20g kokosový cukor

5g stévia

vanilkový extrakt

 

 

Postup:

Najprv si pripravíme korpus tým, že spolu vymixujeme ovsené vločky a zmes tvojich obľúbených orechov. Pridáme kakao a podľa potreby prilievame vodu pokiaľ nám nevznikne lepkavá hmota, ktorú následne rozotrieme po dne formy na pečenie. My sme použili formu s priemerom 20cm. Jej spodok sme vystlali papierom na pečenie a okraje potreli kokosovým olejom. Pečieme na 160°C približne 5-10 min. Plnku na náš cheesecake si pripravíme tak, že zmiešame tvaroh, ricottu a grécky jogurt spolu s citrónovou šťavou a pár kvapkami vanilkového extraktu. V druhej miske vymiešame vajcia s kokosovým cukrom do hladka, pridáme stéviu a túto zmes za stáleho miešania prilievame do tvarohového základu. Pečieme na mriežke nad vodným kúpeľom 1,5 hodiny na 160°C. Po uplynutí tejto doby necháme náš cheesecake ešte ďalších 30 minút v rúre s mierne pootvorenými dvierkami. Vychladnutý koláč by mal krásne držať tvar, byť pružný a nadýchaný. Dobrú chuť.

 

 

 

 

 

ZDROJ: https://www.welifttogether.com/najpelsi-fit-cheesecake

Komentáre

komentárov